У Тульчині на Вінниччині будуть демонтовані пам’ятник Суворову та погруддя Пушкіна

У Тульчині на Вінниччині будуть демонтовані пам’ятник Суворову та погруддя Пушкіна

Укрінформ
У Тульчині Вінницької області будуть демонтовані пам’ятник російському полководцю Олександрові Суворову та погруддя поета Олександра Пушкіна.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив міський голова Тульчина Валерій Весняний.

"30 листопада депутати на сесії проголосували за переміщення з публічного простору території Тульчинської міської громади пам’ятних об’єктів, пов’язаних з історією та культурою рф та СРСР. Депутати дали нам завдання, і протягом грудня у місті за цим рішенням будуть демонтовані пам’ятник Олександру Суворову та бюст Олександра Пушкіна", - сказав Весняний.

За його словами, пам’ятник Суворов, який стояв на центральній площі міста, та погруддя Пушкіна, що на пл. Слави, навпроти Будинку дітей та юнацтва, демонтують і перенесуть на територію комунального підприємства благоустрою.

Окрім того, рішення міськради передбачає демонтаж низки інших пам’ятних знаків, пов’язаних з іменами діячів часів російської імперії та СРСР. Ідеться про меморіальні дошки, надписи тощо.

Окреме рішення міськрада планує ухвалити щодо демонтажу меморіальних знаків та пам’ятників, пов’язаних з подіями часів Громадянської та Другої світової воєн, які мають ідеологічне забарвлення.

Читайте також: В Умані демонтували пам'ятник декабристам

Як повідомлялося, в Ізмаїлі Одеської області 1 грудня демонтували пам’ятник російському полководцю Олександру Суворову.

Фото: wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-