На Закарпатті аварійні відключення світла сягають до 16 годин на добу - ОВА

На Закарпатті аварійні відключення світла сягають до 16 годин на добу - ОВА

Відео
Укрінформ
На Закарпатті ситуація із енергопостачанням залишається однією з найскладніших в країні, світло відсутнє понад 16 годин на добу.

Про це у Фейсбуці написав голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, передає Укрінформ.

"Закарпаття останніми тижнями живе в межах суцільних аварійних відключень до 16 годин на добу. Дефіцит потужності в нашому регіоні перевищує середній показник у країні. До нас релокувався бізнес, переїхали сотні тисяч ВПО тощо. Тож така ситуація є абсолютно неприпустимою", - зазначив він.

За словами Микити, є питання до ПрАТ «Закарпаттяобленерго», яке має чітко дотримуватися графіків за відсутності аварійних та екстрених ситуацій.

Також він заявив, що під час робочої поїздки до Києва та зустрічі з керівництвом "Укренерго" домовилися про перегляд коефіцієнтів та пропорцій розподілу електроенергії між регіонами, враховуючи всі чинники. "Очікуємо на додаткову потужність для Закарпаття. Мета – не більше 8 годин відключення абонента на добу" - заявив голова Закарпатської ОВА.

Разом із тим, сьогодні в Мукачеві скликають позачергову сесію міськради, на якій заслухають представників ПрАТ "Закарпаттяобленерго" щодо графіків відключень у місті.

Раніше повідомлялося, що Закарпаття виробляє лише 10% необхідної для регіону електроенергії.

Читайте також: Черкащина забезпечена електрикою на 64% - діятиме «жовтий» графік відключень

Як повідомляв Укрінформ, у бюджеті Львівщини вперше передбачили вилучення коштів до державного бюджету – реверсну дотацію у сумі 252 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-