В ОП розповіли про відновлення електроенергії на Херсонщині

В ОП розповіли про відновлення електроенергії на Херсонщині

Відео
Укрінформ
На звільненій Херсонщині енергетики продовжують працювати над відновленням світла для всіх споживачів, 65% абонентів Херсона вже підключені до енергомережі.

Про це заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Працюємо над поверненням світла та тепла у звільнений Херсон та область. Жителі Херсона почали отримувати перше світло. Станом на зараз уже підключено 65% міста", – сказав він.

Читайте також: У звільненому Бериславі на Херсонщині створили гуманітарний штаб

Тимошенко також поінформував, що до енергоживлення вже підключені місцеві та обласна лікарня.

При цьому заступник керівника ОП зазначив, що триває робота з підключення електроенергії в смт Нововоронцовка та Високопілля, селах Біла Криниця, Тополине, Велика Олександрівка та інших. За його словами, до робіт залучені електрики з Одеси, Рівного, Чернівців, Житомира, Тернополя та Дніпра.

"Також працюємо над подачею води та тепла в оселі… Окремо тривають роботи із забезпечення домогосподарств газом. Вже поновили подачу в Федорівку та Ульянівку Херсонського району. Роботи з підключення абонентів тривають також в Малій та Великій Олександрівці Бериславського району області", – додав заступник керівника ОП.

Читайте також: У двох селах на деокупованій Херсонщині відновили газопостачання

Водночас він наголосив, що влада забезпечує всім необхідним лікарні Херсонської області. Зокрема, до обласного центру служби крові доставлено дизельний генератор. До Нововоронцовської та Великоолександрівської лікарень доставлено пересувні рентгенівські діагностичні апарати. Мобільні бригади "Лікарі без кордонів" оглядають людей та надають психологічну допомогу.

Як повідомлялося, 11 листопада Президент Володимир Зеленський заявив, що Херсон повертається під контроль України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-