На Херсонщині запрацював штаб, який допомагає населенню евакуюватися з регіону

На Херсонщині запрацював штаб, який допомагає населенню евакуюватися з регіону

Укрінформ
У Херсонській області створено Координаційний штаб з вирішення питань евакуації населення області.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, передає Укрінформ.

«Для чого створений та чим займається Координаційний штаб з вирішення питань евакуації населення з Херсонської області? Ключове слово – координація. Координаційний штаб з вирішення питань евакуації з Херсонської області є тимчасовим штабом, метою якого є найбільш ефективний розподіл ресурсів так, щоб допомогти максимальній кількості людей», - написав Янушевич.

У Штабі ведеться єдина база заявок від охочих евакуюватися — з гарячих ліній усіх волонтерських фондів і органів влади, що беруть участь (ХОВА, Мінреінтеграції).

Логісти Штабу планують безпечні розподілені точки збору, контактують з людьми, підтверджують їхню готовність до евакуації на конкретну дату, та передають фондам точки збору та кількість записаних осіб, а також маршрут та місце розміщення.

У свою чергу після евакуації фонди надсилають до Штабу списки евакуйованих, завдяки чому можна оперативно закривати заявки на евакуацію, зазначаючи вже вивезених.

Читайте також: У звільненому Бериславі на Херсонщині створили гуманітарний штаб

Така система дозволить фондам працювати максимально ефективно, знати, що для тих, хто евакуюється, буде підготовлено розміщення, а для людей з медичними потребами - спеціалізована допомога.

«Якщо ваша волонтерська організація планує займатися евакуацією у деокупованій Херсонській області, обов'язково приєднуйтесь!», - додав Янушевич.

Усі фонди, які співпрацюють зі Штабом, отримуватимуть максимально оперативну інформацію від офіційних джерел про регламент евакуації з ДОТ Херсонської області, оновлення маршрутів, стан доріг та ін.

Щоб розпочати роботу із Штабом, потрібно заповнити форму. У Штабі підтверджують заявку та вносять інформацію про фонд до бази. Оператор зв'язується з представником фонду та додає його до координаційного каналу зв'язку. Надалі Фонд отримує маршрутний лист із актуальною інформацією.

Як повідомляв Укрінформ, із Херсона щодня курсують евакуаційні потяги до Хмельницького.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-