На Київщині частково відновили подачу електрики, але діють екстрені відключення

На Київщині частково відновили подачу електрики, але діють екстрені відключення

Укрінформ
У Київській області енергетики частково відновили електропостачання після вчорашньої атаки, проте у регіоні діють екстрені обмеження.

Як передає Укрінформ, ДТЕК Київські регіональні електромережі повідомляє у Фейсбуці.

“Енергетики ДТЕК разом із усіма рятувальними службами продовжують ліквідувати наслідки ударів по енергооб’єктах, що їх завдала росія 23 листопада. Ситуація лишається складною, проте контрольованою”, - йдеться у повідомленні.

Так, станом на ранок 24 листопада вже відновлена подача електроенергії 30% споживачам області. У першу чергу відновлено подачу електроенергії на об'єкти критичної інфраструктури, серед яких - водопостачання та лікарні.

Читайте також: У Харкові та області відновили електрику для майже 70% споживачів

Енергетики продовжують працювати над подачею електроенергії для всієї області.

Також за ніч фахівці ДТЕК заживили всі енергооб’єкти, що подають напругу на правий берег Київської області.

Енергетики станом на другу половину дня 24 жовтня продовжують ремонт ліній ДТЕК Київські регіональні електромережі, що були пошкоджені через несприятливі погодні умови 23 листопада.

Зокрема, 97 бригад енергетиків працюють, щоб відновити подачу світла для частини побутових клієнтів, що залишаються без світла відучора.

“Водночас за вказівкою системного оператора НЕК “Укренерго” в Київській області наразі застосовані екстрені обмеження електропостачання. Тому частина споживачів зараз тимчасово без електропостачання, відповідно до потреб енергосистеми. Для цих споживачів електропостачання буде відновлено після стабілізації ситуації в енергосистемі, відповідно до вказівки диспетчера “Укренерго”, а також після завершення ремонтів на лініях, що були ушкоджені через негоду. Без світла наразі близько 70% жителів Київщини”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Українців просять економно користуватися мобільним зв'язком та інтернетом

Ситуація в енергосистемі після чергового ракетного удару росії є вкрай складною. Енергетики цілодобово роблять все можливе, щоб якомога швидше у людей з’явилось світло. У ДТЕК просять всіх клієнтів максимально відповідально ставитися до споживання електроенергії, щоб допомогти енергосистемі.

Як повідомлялося, 23 листопада рф завдала масованої ракетної атаки по низці регіонів України, зокрема, по енергетичній інфраструктурі.

В НЕК “Укренерго” 23 листопада заявили, що в усіх регіонах України відбуваються аварійні відключення.

Згодом голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба заявив, що в області через масовану ворожу ракетну атаку повністю відсутнє електропостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-