Майже 40 тисяч дітей можуть лишитись без батьків в окупованих Донеччині та Луганщині - експерт

Майже 40 тисяч дітей можуть лишитись без батьків в окупованих Донеччині та Луганщині - експерт

Укрінформ
Понад 37,5 тис. справ про позбавлення батьківства розглянуто т. зв. «комісіями у справах неповнолітніх на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомив директор Інституту стратегічних досліджень та безпеки Павло Лисянський.

«На тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей активізували роботу т. зв. «комісії по справах неповнолітніх. Ці комісії використовуються Кремлем як інструмент позбавлення батьківських прав на окупованих територіях. За останні шість місяців дані комісії передали до т.зв. «суди» НВФ «ЛДНР» понад 37,5 тисячі справ про позбавлення батьківських прав», - написав Лисянський.

Він уточнив, що цифри можуть змінюватися у більшу сторону, бо не отримані дані ще з трьох районів на тимчасово окупованій території.

Читайте також: За ініціативи Олени Зеленської українські діти в Нідерландах отримали 10 тисяч книжок – МКІП

«Комісії сформовані повсюдно, вони проводять моніторинг складу сімей, а також перебування батьків на підконтрольній їм територіях. Важливо розуміти, що окупанти примусово депортують кілька категорій дітей - діти сироти, діти які внаслідок примусової мобілізації залишилися без батька, діти, які проживають лише з дідусем та бабусею тощо», - додав Лисянський.

Як повідомляла Уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук, до росії на кінець жовтня примусово депортували понад 8 тисяч українських дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-