У Мінреінтеграції визначили порядок відновлення Херсона та Миколаївщини

У Мінреінтеграції визначили порядок відновлення Херсона та Миколаївщини

Укрінформ
У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України визначили кроки з відновлення щойно звільнених від російських загарбників Херсона та населених пунктів Миколаївської області.

Як передає Укрінформ, про це Мінреінтеграції повідомляє у Телеграмі.

За словами віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук, яка здійснила робочий візит до південного регіону, «щойно звільнені від ворога населені пункти повертаються до життя, а значить просто тут і зараз потребують потужної допомоги. Як з боку української влади, так і з боку міжнародних організацій».

Зокрема на звільнених територіях у першу чергу необхідно провести розмінування будівель, громадських місць, доріг; налагодити електро- та водопостачання; відновити роботу державних установ та державних реєстрів; відрегулювати надання людям гуманітарної та кеш-допомоги; забезпечити теплом та обігрівом: генераторами та паливом для них; доставити найбільш вразливим родинам безкоштовну паливну деревину до настання зими; допомогти виїхати на зиму в більш безпечні місця літнім та маломобільним людям.

Віцепрем’єр наголосила, що ті жителі Херсона та Миколаївщини, чиї оселі зруйновані, кому буде складно взимку через відсутність умов, можуть на кілька місяців виїхати. На них чекають у більшості регіонів країни.

Читайте також: У Херсоні відкриваються супермаркети

Держава бере на себе увесь процес – від транспортування до надання прихистку, соціальної та грошової допомоги тощо. У влади на це є кошти, розуміння, що треба робити, і головне – досвід, підкреслила Верещук.

«Я сьогодні побачила щасливі сяючі обличчя – попри усі випробування окупацією та втрати, які випали на долю цих відважних людей. Люди окрилені! Дякую їм за те, що палко люблять своє місто, що вірили й вірять у нашу Перемогу та наближають її. Дякую нескореному Херсону, відважному Миколаєву! І низький уклін ЗСУ за щоденне свято повернення України», – наголосила віцепрем'єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, евакуація населення з районів, де ведуться активні бойові дії, потребує надання переміщеним особам тимчасового житла, і з огляду на це уряд підтримав пропозицію Мінреінтеграції забезпечити евакуйованих громадян прихистком у санаторних закладах за рахунок бюджетних коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-