Поліція затримала екссуддю з Броварів, яка ховалася від в'язниці

Поліція затримала екссуддю з Броварів, яка ховалася від в'язниці

Фото
Укрінформ
Поліція Київської області затримала колишню суддю Броварського міськрайонного суду Ганну Білик, яка майже рік перебувала в розшуку.

Як передає Укрінформ, про це очільник поліції Київської області Андрій Нєбитов повідомив у Фейсбуку.

"Свого часу необґрунтованість вироків Ганни Білик відверто дивували суспільство і навіть її колег суддів. Один із найбільш гучних епізодів – зґвалтування 16-річної дівчини-сироти. Тоді поліція затримала двох підозрюваних, втім, колишня служителька Феміди призначила їм запобіжний захід у вигляді незначної застави, через що кривдники вийшли на волю", – розповів він.

Улітку 2021 року, за даними Нєбитова, Вищий антикорупційний суд оголосив Білик вирок – шість років позбавлення волі за хабарництво, а в січні 2022-го відповідну ухвалу винесла Апеляційна палата ВАКС.

Повномасштабне вторгнення російської федерації дало можливість екссудді переховуватися, у зв'язку із чим жінка була оголошена в розшук.

У результаті низки оперативних заходів поліцейські встановили місце перебування засудженої. Її помістили до слідчого ізолятора.

Читайте також: Суддю Богдана Львова з російським паспортом не змогли звільнити - забракло одного голосу

Як повідомлялося, у червні 2021 року Вищий антикорупційний суд визнав суддю Броварського міськрайонного суду Ганну Білик винною у справі про хабар розміром в 1 тисячу євро. За версією слідства, засуджена вимагала гроші у приватного підприємства за винесення уточнювального рішення на його користь у справі про вилучення 13,5 тонн дизельного пального органами Державної фіскальної служби.

Жінку засудили до шести років ув'язнення з конфіскацією автомобіля та земельної ділянки в Броварах і позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням правосуддя, терміном на три роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-