Терехов обіцяє перейменувати вулиці Харкова на честь героїв, які захищали місто

Терехов обіцяє перейменувати вулиці Харкова на честь героїв, які захищали місто

Відео
Укрінформ
Мер Харкова Ігор Терехов пообіцяв перейменувати вулиці на честь українських військових підрозділів, які захищали місто, та загиблих героїв.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Терехов сказав під час дистанційної позачергової сесії міськради 17 листопада, запис якої пресслужба виклала наступного дня.

"Чітка позиція - що будуть перейменування, що ми зараз працюємо із топонімічною групою, і є дуже слушні пропозиції, які від них уже надійшли. Ми ретельно все це аналізуємо. Це буде спільна робоча група, бо це дуже важливе питання. Це питання стосується усіх харків'ян”, - сказав Терехов.

Він зауважив, що потрібно буде перейменувати близько 400 топонімів.

“Але ми пройдемо цей шлях обов'язково, виважено. І імена тих героїв, які загинули, будуть, і назви тих бригад, які воювали і відстоюють місто Харків. Все буде виважено, так, щоб спільнота це сприйняла”, - сказав Терехов.

Читайте також: Київський батальйон ТрО вибивав росіян з-під Харкова

Тим часом депутати міськради, які були присутні на дистанційній сесії підтвердили кореспонденту Укрінформу, що із з запису вирізали висловлювання Терехова, про те що за його каденції перейменувань топонімів на честь Степана Бандери та Романа Шухевича у місті не буде.

“Так, майже дослівно, сказав, що “поки я мер, цього не буде”, - зазначив у коментарі Укрінформу депутат Дмитро Булах.

“Це було сказано під час обговорення “Різного” наприкінці сесії”, - уточнила депутатка Ірина Гончарова-Багалій.

На відео, яке було надане журналістам і опубліковане на Ютубі 18 листопада, залишився лише уривок діалогу мера з депутатами: “Цього не буде (Терехов)”. - “Всяке може бути (хтось із депутатів)”. - “Всяке може бути, але цих двох не буде (Терехов)” - “Це мають вирішувати містяни” (депутат).

Читайте також: Проти Терехова порушили справу через використання російської мови

У пресслужбі міськради на запитання кореспондента агентства, чому в публічний доступ викладено змонтований запис сесії, не відповіли.

Як повідомлялося, 11 травня у Харкові перейменували Московський район і три вулиці, назви яких також були пов’язані з рф. Так, проспект Московський перейменували на проспект Героїв Харкова, узвіз Білгородський – на вулицю Героїв рятувальників, Білгородське шосе – на Харківське шосе, а Московський район – на Салтівський.

Водночас громадська ініціатива “Харківська топонімічна група” заявляє, що в місті під перейменування підпадають близько пів тисячі назв. Спільнота вважає, що міська рада гальмує процес перейменувань і не дослухається до думки активної громадськості.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-