Вийшов перший після окупації номер херсонської обласної газети «Новий день»

Вийшов перший після окупації номер херсонської обласної газети «Новий день»

Укрінформ
Вийшов друком перший після окупації номер херсонської обласної газети «Новий день».

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Національна спілка журналістів України з посиланням на голову НСЖУ Сергія Томіленка.

«Цей день настав! Віддрукований перший після окупації номер херсонської обласної газети «Новий день»!», - йдеться у повідомленні.

Друк видання профінансувала НСЖУ завдяки міжнародним партнерам. Зазначається, що це уже п'ята місцева газета на передовій, яка виходить за підтримки НСЖУ.

Голова НСЖУ відзначив, що журналістська спільнота України захоплюється професійністю і патріотизмом херсонських журналістів, які зберегли відданість професії.

«Разом з багатьма херсонцями вони пережили викрадення, фізичні та моральні тортури, вимушені переїзди в інші місця, знищення редакційного майна, тиск нав’язливої та брехливої російської пропаганди. Пережили і вистояли!», – написав голова НСЖУ.

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня у Херсоні загарбники захопили приміщення ТРК «Суспільне мовлення: Херсон». Крім того, на російському супутнику розпочав мовлення херсонський телеканал «ВТВ+».

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну москва постійно нарощувала медійну присутність у Херсонській області. Куратором пропагандистських телеканалів на Херсонщині призначили російського політтехнолога Олександра Малькевича.

Читайте також: Шрами Херсона: катівні та розстріляна тероборона

Підготовкою журналістів для телеканалу «Таврія», який «запустили» загарбники, опікувалися «спеціалісти» російського пропагандистського russia today (rt). Ісмаїл Абдуллаєв, 56-річний ексдиректор пропагандистської телекомпанії «Оплот» з так званої «днр», очолив «Таврію».

Фото: Телеграм SPILKA News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-