На вихідні прогнозують невеликий мороз, трохи дощу та снігу

На вихідні прогнозують невеликий мороз, трохи дощу та снігу

Погода
Укрінформ
У ці вихідні погода у південній частині України тішитиме незвичним для листопада теплом, натомість на заході та півночі очікуються невеликий мороз і снігопад.

Про це Укрінформу повідомили у Sinoptik.ua.

Зокрема, у суботу, 19 листопада, у Криму та Херсонській області повітря прогріється до +13°С, у Дніпропетровській та Запорізькій областях — до +12°С, в Одеській, Миколаївській, Донецькій та Полтавській — до +8°С. Водночас на заході - в Івано-Франківській, Львівській та Тернопільській областях - очікується до -3...-2°С.

Читайте також: У Карпатах намело до пів метра снігу

У Харківській, Черкаській, Кіровоградській та Луганській областях стовпчики термометрів покажуть +5°С, на півночі, у Києві, Закарпатській, Чернівецькій, Хмельницькій та Вінницькій областях — близько 0°С.

У східних областях, на Сумщині, Чернігівщині та Полтавщині в суботу пройдуть дощі, на решті території буде хмарно, але без опадів.

У неділю, 20 листопада, в Криму синоптики прогнозують до +17°С, в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях — до +11°С. На Донеччині, Луганщині, Закарпатті та Запорізькій області термометри покажуть не більше +7°С. Найхолодніше буде на Чернігівщині — до -3°С. На решті території очікується близько 0°С.

У Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Кіровоградській та Черкаській областях прогнозують дощі, у Полтавській та Вінницькій — сніг із дощем. У Київській, Волинській, Рівненській, Житомирській, Хмельницькій, Сумській та Тернопільській областях, за прогнозом, очікується снігопад.

Згідно з прогнозом, у понеділок, 21 листопада, очікується потепління на півдні та південному сході. У Криму, Одеській, Миколаївській та Херсонській областях стовпчики термометрів піднімуться до +18…+20°С, у Запорізькій та Дніпропетровській — до +15°С, Донецькій, Луганській та Кіровоградській — до +12°С. На решті території країни погода на початку тижня буде сльотавою — очікується мокрий сніг за температури близько 0°С.

Читайте також: Цьогорічна зима у Європі буде аномально теплою - Bloomberg

Згідно з народними прикметами, сніг на Павла Льодостава, 19 листопада, обіцяє сніжну зиму. Якщо галки цього дня голосно кричали на гіллі, очікували потепління, а безвітряна погода провіщала холод.

Сніг на Федота Мученика, 20 листопада, віщував серйозні паводки навесні, а ожеледиця — сувору зиму з сильними морозами. Якщо ж водойми вкривалися тонкою кригою, незабаром чекали на справжню зимову негоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-