На місці згорілої частини ринку «Барабашово» у Харкові пропонують збудувати торговельне місто

На місці згорілої частини ринку «Барабашово» у Харкові пропонують збудувати торговельне місто

Фото
Укрінформ
У Харкові на місці згорілої від обстрілів частини ринку «Барабашово» пропонують збудувати торговельне місто європейського типу з будівлями торговельного, офісного, житлового та соціально-культурного призначення.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба торгівельного майданчика «Барабашово», передає Укрінформ.

«Концерн «АВЕК та Ко» завершив розробку концепції відновлення ТЦ Барабашово. Вона передбачає перетворення на торговельне місто європейського типу з будівлями торговельного, офісного, житлового та соціально-культурного призначення», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що концепція реконструкції розробляється у тісній співпраці з харківським міським головою Ігорем Тереховим і відповідними структурами Харківської міської ради та буде інтегрована до загальноміського плану повоєнного відновлення Харкова.

За даними адміністрації, на території вже демонтували зруйновані об’єкти та оцінили збитки. Зазначається, що у проєкті передбачено багаторівневий комплекс із торгівельним центром, житловими та комерційними зонами, офісами, центрами відпочинку, закладами освіти, каналами, парками, дитячими майданчиками та зонами для заняття спортом.

Про те, що ринок суттєво зменшиться і вже не виглядатиме так, як до війни, розповів на одній із зустрічей із містянами й мер Ігор Терехов.

За його словами, та території колишнього ринку буде житлова забудова, торгівельна зона та індустріальний парк.

Читайте також: На найбільшому ринку країни «Барабашово» в Харкові торгівлю відновила третина підприємців

Як повідомлялося, по «Барабашово», який був найбільшим торговельним майданчиком в Україні, ворог бив неодноразово. Найпотужніший обстріл стався 17 березня, після чого спалахнуло 6 масштабних пожеж. За даними пресслужби торговельного центру, постраждало близько 15% загальної площі (магазини, склади, парковки тощо).

Державна екологічна інспекція України підрахувала, що збитки довкіллю через пожежі на «Барабашово», спричинені ворожими обстрілами, становлять майже 2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-