Здавав ворогу позиції ППО: у Харкові затримали російського агента

Здавав ворогу позиції ППО: у Харкові затримали російського агента

Фото
Укрінформ
Кіберфахівці Служби безпеки України у Харкові викрили ворожого коригувальника, який здавав позиції української протиповітряної оборони.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

«У результаті слідчо-оперативних дій у Харкові затримано поплічника рашистів, який передавав агресору розвіддані про дислокацію та переміщення українських військ на території регіону», - ідеться у повідомленні.

Серед основних цілей його розвідувально-підривної діяльності було виявлення ймовірних бойових позицій протиповітряної оборони Збройних сил України на східному напрямку.

Отримані відомості росіяни використовували для підготовки і здійснення прицільних ракетних ударів по українських об’єктах.

За даними слідства, затриманим є житель Салтівського житлового масиву – одного з найбільш постраждалих від ворожих обстрілів району Харкова.

Влітку він почав шукати через соцмережі шляхи виходу на загарбників для допомоги у війні проти України. Для цього зловмисник викладав у соцмережах інформацію про місця тимчасового базування підрозділів Сил оборони.

Після того, як він опублікував заборонену інформацію, позиції української ППО п'ять разів піддавалися прицільним обстрілам з боку ворога.

Читайте також: До суду передали справу «крота» фсб у Харківському управлінні СБУ

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про розташування ЗСУ) Кримінального кодексу України.

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, станом на кінець жовтня СБУ виявила понад 30 агентів та коригувальників ворожого вогню серед священнослужителів Української православної церкви (московського патріархату).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-