В Енергодарі російські загарбники пограбували церкву

В Енергодарі російські загарбники пограбували церкву

Фото
Укрінформ
російські загарбники відрапортували про грабунок церкви ПЦУ в захопленому ними Енергодарі. Зокрема, незаконно вивезено сім ікон кінця XVIII – початку ХІХ століття.

Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

“росіяни заявили про запобігання “незаконній спробі” вивезення семи православних ікон, які були знайдені в Енергодарі в православній церкві України. Церковні цінності, що належать релігійній громаді, окупанти, нібито, передали до Мелітопольського державного краєзнавчого музею. Йдеться про ікони кінця XVIII – початку ХІХ століття”, - повідомили у Центрі.

Також зазначається, що загарбники активно грабують музейні фонди України. Так, були пограбовані музеї Криму, Донеччини, Херсонщини, Луганщини, музеї Мелітополя.

“Тому, вивіз ікон до музею, за фактом означає подальший їх вивіз до рф”, - йдеться у дописі.

В Центрі національного спротиву наголосили, що всі випадки вивезення матеріальних цінностей з ТОТ фіксуються українськими правоохоронними органами, і росіянам доведеться все відшкодувати.

Читайте також: У Новій Каховці загарбники пограбували картинну галерею імені Альбіна Гавдзинського

Як повідомляв Укрінформ, 7 листопада глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) подарував Папі Римському Франциску шматок російської міни, що пошкодила фасад греко-католицького храму в Ірпені, "як символічний дар, що нагадує не тільки про одне з перших "міст-мучеників", а також про те, що схожі шматочки виймаються із тіл військових і цивільних, зокрема, дітей, що є видимим знаком знищення та смерті, які війна несе кожного дня".

Фото: Центр національного спротиву

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-