У ліси Волині випустили сотню благородних оленів, яких привезли з Литви

У ліси Волині випустили сотню благородних оленів, яких привезли з Литви

Фото, відео
Укрінформ
Сто благородних оленів привезли на Волинь з Литви. Їх випустили у вольєр на території Ново-Зборишівського лісництва, де вони проходитимуть адаптацію.

Про це Суспільному розповів мисливствознавець області Віталій Каращук, передає Укрінформ.

«Серед оленів, яких привезли до волинського лісу: 45 самок, 40 самців та 15 телят. Це найбільша кількість європейських оленів, яких одночасно випустили у вольєр», – зазначив Каращук.

За його словами, таким чином волинські лісівники хочуть відновити популяцію європейських оленів у регіоні.

Водій з Литви Ромус Борисовас розповів, що в Україну привозить оленів не вперше. Тамтешнє підприємство вирощує їх для іноземних замовників. Наразі 100 оленів за 38 тисяч євро купило державне підприємство "Володимир-Волинське лісо-мисливське господарство».

«Раніше у лісах Ново-Зборишівського лісництва олені не водилися, але умови для цих тварин тут сприятливі», – говорить єгер Олександр Сусь.

Окрім оленів, в дику природу випустили дев’ять диких свиней, вирощених у вольєрі Ново-Зборишівського лісництва. До кінця року випустять ще 18 особин. Як зазначають фахівці, чисельність цього звіра на Волині також потрібно відновлювати.

Сто благородних оленів привезли на Волинь з Литви / Фото: Суспільне Луцьк

За даними міністра захисту довкілля і природних ресурсів України Руслана Стрільця, через бойові дії пошкоджена третина лісів у державі. Це могло стати причиною міграції диких звірів у ліси Волині. Проте, чи дійсно це так, наразі сказати важко. Взимку лісівники Волині робитимуть облік мисливських копитних тварин, тоді стане відомо, чи в області суттєво додалася популяція та чи була міграція тварин через бойові дії з інших регіонів України.

Як повідомляється, у жовтні на території Ново-Зборишівського лісництва у дику природу випустили 100 фазанів, вирощених у трьох фазанаріях цього лісництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-