МОЗ направило лікарням Херсонщини два мобільні рентгенапарати

МОЗ направило лікарням Херсонщини два мобільні рентгенапарати

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я України направило до лікарень, розташованих на нещодавно визволених територіях Херсонської області, два рентгенівські апарати загальною вартістю понад 7,37 мільйонів гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МОЗ.

«Чергові два мобільні рентгенівські діагностичні апарати на суму понад 7,37 млн грн направлені до Нововоронцовської центральної лікарні та Великоолександрівської лікарні, що знаходяться у деокупованих районах Херсонщини», — ідеться в повідомленні.

Зазначається, що, зважаючи на масштаби руйнувань та пошкоджень українських медичних закладів, Міністерство охорони здоров’я щодня працює над забезпеченням належного доступу українців до необхідних медичних послуг, особливо — на визволених територіях, які значно постраждали від дій російських загарбників.

Читайте також: У регіони вирушили ще 32 реаномобілі від United24

Так, за даними МОЗ, від початку повномасштабної війни російська федерація пошкодила в Україні 1100 обʼєктів медичних закладів, 144 з них зруйновані вщент.

Значної шкоди медичній інфраструктурі загарбники продовжують завдавати, грабуючи лікарні й вивозячи з них дороговартісне обладнання, а іноді просто знищуючи його.

На звільнених від російських військ територіях Міністерство охорони здоров’я спільно з урядом, органами місцевої влади та міжнародними партнерами працює над відновленням медичних закладів та забезпеченням їх необхідним устаткуванням. 95 обʼєктів вже повністю відновлені, 204 обʼєкти — частково.

«Війна поставила багато непростих викликів перед системою охорони здоров’я, які маємо вирішувати у режимі 24/7. Один з них — повернення українців на деокупованих територіях до нормального життя та забезпечення їх необхідною медичною допомогою. Постачання сучасного обладнання у медичні заклади на звільнених територіях, і не тільки там, триватиме, а лікарні відновлюватимуть свою роботу», — підкреслив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Читайте також: Україна закупить медичне обладнання за кошти уряду Японії

За інформацією МОЗ, передані в Херсонську область рентгенапарати придбані за кошти спеціального фонду державного бюджету України на 2022 рік за програмою «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Наголошується, що нове обладнання дасть можливість лікарям якісніше й оперативніше здійснювати обстеження пацієнтів, а отже — ефективніше надавати необхідну медичну допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, раніше три сучасні пересувні діагностичні рентгенапарати отримали медичні заклади Прикарпаття. Обладнанння будуть використовувати у відділеннях екстреної медичної допомоги й реанімаційних відділеннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-