Влада Одеси заховала пам'ятник Катерині II за семиметровим парканом

Влада Одеси заховала пам'ятник Катерині II за семиметровим парканом

Фото, відео
Укрінформ
Одеські комунальники звели довкола пам'ятника Катерині ІІ паркан висотою сім метрів, щоб заховати його від очей містян, які вимагають демонтажу скульптури, а також унеможливити обливання її червоною фарбою.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У мерії Одеси розпорядилися не лише обгорнути чорним целофаном і перев’язати мотузками монумент «Засновникам Одеси», який частіше називають пам’ятником російській цариці Катерині II, а й звести довкола семиметрову огорожу з плит ДСП, щоб повністю заховати скульптурну композицію від очей жителів міста.

«Вочевидь, таким чином влада Одеса намагається захистити цей монумент від охочих його знести після того, як більшість одеситів-учасників електронного голосування висловились за демонтаж», - вважають в обласній організації Комітету виборців України.

Влада Одеси заховала пам'ятник Катерині ІІ за семиметровим парканом / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

А ось як прокоментував ситуацію для Укрінформу професор кафедри історії України Одеського національного університету ім. Мечникова Тарас Гончарук.

«Мені здається, що це продовження політики захисту цього пам’ятника. Тепер уже від одеських активістів, які недавно створили непогану інсталяцію, як поклали в руку Катерині II зашморг, а на голову одягнули червоний капюшон. На мою думку, для того, щоб захистити скульптури, власне, й звели цей паркан. Не розумію, навіщо такий високий паркан для підготовки до її перенесення? Достатньо ж було просто обгорнути скульптуру, як це й було зроблено, чорним целофаном… Схоже, що це витрачання муніципальних грошей на її захист», - зазначив Гончарук.

Як повідомлялося, більш як три місяці тому, 1 серпня, Президент України Володимир Зеленський розглянув петицію щодо демонтажу пам'ятника Катерині ІІ в Одесі, що набрала понад 25 тисяч голосів, і запропонував міській владі Одеси розв'язати це питання відповідно до повноважень. Організоване міськрадою опитування містян про те, що робити із монументом, завершилось ще 20 жовтня. Але виконувати волю одеситів, більшість яких висловились за демонтаж, в мерії не поспішають – сесію чомусь призначили аж на 30 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-