Харківщина: працює 64% котелень, опалення подали до 40% будинків

Харківщина: працює 64% котелень, опалення подали до 40% будинків

Укрінформ
На Харківщині працює вже 64% котелень, питання відновлення газопостачання і забезпечення людей теплом у звільнених від російських військ громадах вирішується.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

"На сьогодні в області працюють уже 64% котелень. Опалення подали до майже 40% житлових будинків. У 7 громадах - 100% багатоповерхівок з теплом. До теплопостачання підключені 97% закладів охорони здоров'я, у 19 громадах - 100%", - йдеться у повідомленні.

Також Синєгубов поінформував, що в звільненому Куп'янську газопостачання відновлено, продовжують відновлювати електрику. В Ізюмі із 22 котелень планується запустити 9: одна буде обігрівати лікарню, а інші вісім - 64 житлових будинки. У Балаклії підключать 6 котелень, які опалюють 106 житлових будинків.

Читайте також: Майже половину об'єктів по всій Україні вже підключили до тепла – Шмигаль

Найскладніша ситуація, як і повідомлялося раніше, у Вовчанську. Там 17 котелень готові працювати на альтернативному паливі, оскільки газопостачання відбувалося з території рф і станом на сьогодні припинено. Проте через постійні обстріли, населення поступово виїжджає: за попередніми даними, там залишилися 4 тисячі людей із 17 тисяч. Зараз вирішується питання доцільності підключення будинків до централізованого опалення.

Як повідомляв Укрінформ, через складну ситуацію із газо- і теплозабезпеченням мешканцям Вовчанська пропонуватимуть евакуюватися. У разі відмови жителям буде забезпечено пункти обігріву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-