На Харківщині застосовуватимуть аварійні відключення електроенергії, які триватимуть до чотирьох годин

На Харківщині застосовуватимуть аварійні відключення електроенергії, які триватимуть до чотирьох годин

Укрінформ
На Харківщині через ранкові атаки ворога скасували графіки погодинних відключень електроенергії, натомість застосовуватимуть аварійні відключення електроенергії, які триватимуть до чотирьох годин.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Харківської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

“Наразі вимушені повернути аварійні обмеження - їх застосовують там, де необхідно стабілізувати ситуацію на цей час. Однак кожне відключення триватиме не більше 4 годин поспіль”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначив в ефірі телемарафону “Єдині новини” заступник начальника ОВА Роман Семенуха, перейти до планових відключень світла буде можливо після ліквідації наслідків ранкових обстрілів.

“Докладаємо всіх зусиль, щоб відновити електропостачання і водопостачання в окремих районах Харкова і області. Це винятково пов’язано з ранковими ракетними ударами”, - зауважив Семенуха.

Він запевнив, що до кінця дня, принаймні в Харкові, мають відновити електропостачання, якщо не буде повторних ворожих обстрілів.

“У найближчий час ми поінформуємо які графіки відключень світла будуть чинними. Наразі задача номер один - відновити електропостачання і оцінити розміри пошкоджень, щоб перейти до планових відключень”, - пояснив заступник начальника ХОВА.

Читайте також: ЗСУ воюють за звільнення 24 населених пунктів Харківщини

Як повідомлялося, сьогодні близько 8-ої ранку ворог завдав ракетних ударів по Харкову та Чугуївському району ракетами комплексу С-300, які запустили з російського Бєлгорода. Пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури. За даними обласної прокуратури, на місці влучання у Чугуївському районі отримав контузію 51-річний чоловік.

В ОВА попередили, що можливі перебої зі світлом. Внаслідок знеструмлення обладнання в деяких населених пунктах області та частині Харкова припинилося водопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-