На Прикарпатті демонтували ще один радянський пам’ятник

На Прикарпатті демонтували ще один радянський пам’ятник

Фото
Укрінформ
На Прикарпатті у селі Вістова прибрали радянський пам’ятник «визволителю», який не загинув від рук українських націоналістів, як про це свідчить надпис, а приніс місцевим лише нові страждання.

Про це у Фейсбуці повідомив директор Івано-Франківського обласного Музею визвольної боротьби імені Бандери, історик Ярослав Коретчук, передає Укрінформ.

«Зник ще один істукан совка у с. Вістова. Не тільки пост написати у фб, але стали і зробили. Не буде уже у патріотичному селі Вістова надпису Загинув від Рук Українських Буржуазних Націоналістів. Адже для жителів Західної України так званий прихід Визволителів 1944 р. приніс нові страждання: вбивства, згвалтування, грабежі, вивезення у Сибір, а не визволення від нацизму», - зазначив Коретчук.

Читайте також: У Миколаєві минулої ночі підірвали радянський пам'ятник чекістам

Історик зауважив, що на місці пам’ятника пропонує поставити капличку чи статую Божої матері? і готовий для цього підставити плече.

Раніше Коретчук зізнався, що був шокований коли побачив пам’ятник радянському воїну «у селі, з якого до лав УПА вступило десятки юнаків та дівчат, які загинули за Нашу Незалежність». Ще кілька десятків родин були вивезені у Сибір. Тоді Коретчук закликав Калуського міського голову Андрія Найду демонтувати пам’ятник і надпис.

Читайте також: У Кропивницькому «декомунізувався» радянський памятник

Як повідомляв Укрінформ, 9 травня у гірському селі Яблуниця Івано-Франківської області демонтували пам’ятник радянським солдатам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-