На Рівненщині зараз неможливо подати електроенергію всім споживачам одночасно

На Рівненщині зараз неможливо подати електроенергію всім споживачам одночасно

Укрінформ
На Рівненщині наразі не вистачає потужностей, аби подати електроенергію всім споживачам одночасно, тому обленерго застосовує аварійні відключення.

Про це на брифінгу повідомив голова правління ПрАт «Рівнеобленерго» Сергій Невмержицький, передає Укрінформ. 

«Упродовж першої доби (після ракетних обстрілів – ред.) нам вдалося на всі населені пункти подати електропостачання. Воно подається згідно з графіком, тому що технічної можливості і потужності для передачі електроенергії всім споживачам одночасно зараз немає. Всі бригади Рівнеобленерго працюють у цілодобовому режимі. Ми відслідковуємо у режимі реального часу споживання електроенергії по вузлах і районах області. У випадку перевищення цього споживання, ми вимушені обмежувати наших споживачів. Для надійної роботи системи ці обмеження обов’язкові. Якщо якийсь вузол перевищує можливі об’єми передачі енергії, то проводяться аварійні відключення», - зазначив Невмержицький.

Читайте також: На Рівненщині проводитимуть стабілізаційні відключення електроенергії

За його словами, всі великі підприємства області максимально обмежили споживання електроенергії, що дало можливість більше електрики передати населенню та зменшити кількість аварійних відключень.

«Ми максимально намагаємося забезпечити електроенергією об’єкти інфраструктури, зокрема, це лікарні, водоканал, тепломережі, насосні станції, і всі вони в нас сьогодні з напругою. Всі населені пукти області мають напругу. Єдине, що вона подається по графіку і з перебоями», - додав Невмержицький.

Як повідомляв Укрінформ, на Рівненщині вже усунули всі пошкодження енергетичної інфраструктури, що були завдані ракетними ударами росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-