На Дніпропетровщині викрили чиновників, які намагалися продати борошно з гуманітарної допомоги

На Дніпропетровщині викрили чиновників, які намагалися продати борошно з гуманітарної допомоги

Укрінформ
У Дніпропетровській області Державне бюро розслідувань викрило чиновників, які намагались продати борошно, що надійшло як гуманітарна допомога жителям сіл.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

"Майже 130 тонн борошна прибуло на одну із залізничних станцій Дніпропетровщини, звідки у вигляді гумдопомоги його почали розвозити місцевим територіальним громадам. Проте деякі керівники цих територіальних громад вирішили не везти гуманітарну допомогу людям, а продати борошно через підставних осіб за цінами нижче ринкових", - ідеться у повідомленні.

ДБР зафіксувало, як 17 тонн борошна з вагонів завантажили у вантажні автомобілі, після чого його намагалися вивезти для реалізації без жодних дозвільних документів.

Зібрані працівниками ДБР матеріали скеровано до поліції, аби притягти до відповідальності всіх причетних до розпродажу гуманітарної допомоги.

Читайте також: ДБР розслідує тисячу справ проти зрадників та колаборантів

Як повідомляв Укрінформ, на Черкащині керівнику благодійної організації та двом спільникам повідомили про підозру через розтрату коштів, призначених для закупівлі гуманітарної допомоги. Зловмисники під час закупівлі товару за ринковими цінами, використавши документи фізичної особи – підприємця як посередника, умисно завищили ціну товару приблизно на 30%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-