У Житомирі замість віялових відключень електроенергії будуть технічні

У Житомирі замість віялових відключень електроенергії будуть технічні

Укрінформ
У Житомирі не планують віялових відключень електроенергії, а замість них будуть технічні, що триватимуть 1-2 години.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в Телеграмі Житомирська міська рада.

«Віялових відключень не буде. Будуть технічні і нетривалі. Це пов’язано із навантаженнями на трансформаторні підстанції. Коли напруга критично зростає, трансформатор вимикається. Як тільки пікове навантаження зникає, електроенергію знову вмикають. Якщо ж не користуватися таким «запобіжником», є великий ризик того, що трансформатор вийде з ладу. Тоді цілі райони міста можуть лишитися без електроенергії», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що такі відключення пов’язані передовсім із вмиканням у мережу великої кількості побутових приладів. З огляду на це жителів міста закликають економити електроенергію.

Читайте також: Киян просять заощаджувати воду і електрику

За інформацією міськради, вранці довелося відключити електропостачання у частині мікрорайонів Крошня та верхня Польова, у центрі міста та на вулиці Довженка. Таке відключення триватиме до 1-2 годин.

Як повідомляв Укрінформ, у Житомирі через обстріл росіянами об’єкта енергетики не можуть працювати великі підприємства та не курсує електротранспорт.

Напередодні російські війська трьома ракетами здійснили удар по об’єкту енергозабезпечення в Житомирі. У результаті цього 11 населених пунктів області залишилися без світла. Внаслідок обстрілу постраждали двоє мирних жителів, одну людину госпіталізували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-