У Запоріжжі заклали Алею червоних калин

У Запоріжжі заклали Алею червоних калин

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі з нагоди Дня захисника та захисниць заклали Алею червоних калин.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні в країні чотири свята (День українського козацтва, День захисників і захисниць України, День створення Української повстанської армії), а у Запоріжжі - 5 (День визволення міста). Головне, щоб вони в серці кожного з нас були, щоб кожен з нас згадав героїв, які віддали своє життя за свободу і незалежність нашого народу. Калина - це рослина пам'ятник в українській національній традиції, є пісня про калину, яка є гімном боротьби. Об'єднуючи ці дві складові ми вирішили зробити калинову рощу", - сказав голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

У Запоріжжі з нагоди Дня захисника та захисниць заклали Алею червоних калин / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Разом із військовими представники влади поклали квіти до пам’ятного знаку на Алеї Захисників України.

Читайте також: У Запоріжжі перейменували вулицю на честь загиблого «кіборга»

За словами командира військової частини 3033 НГУ, полковника Андрія Бєляєва, для міста Запоріжжя сьогодні символічне свято, яке символізує дух козацтва. Військові докладають усіх зусиль аби визволити українську землю.

День захисників і захисниць України – державне свято, що відзначається 14 жовтня. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом з назвою "День захисника України". 14 липня 2021 року Верховна Рада перейменувала свято на День захисників і захисниць України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-