Пам'ятник радянським воїнам на Закарпатті загрожує життю людей - ОВА

Пам'ятник радянським воїнам на Закарпатті загрожує життю людей - ОВА

Фото
Укрінформ
На Закарпатті профільна комісія ОВА визнала аварійним пам'ятник радянським воїнам, установлений на кордоні з ЄС, та наполягає на його негайному демонтажу.

Про це повідомляє у Фейсбуку голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, передає Укрінформ.

«Профільна комісія Закарпатської ОВА, створена за моїм розпорядженням, провела перевірку монумента поблизу словацького кордону в Ужгороді, що має офіційну назву «Пам'ятник радянським воїнам Україна - визволителям». ️Величезний монумент має ознаки аварійності та, за повідомленнями громади, несе реальну загрозу життю й здоров’ю людей, які перебувають у черзі для перетину державного кордону», - зазначив Микита.

З його слів, представники комісії, до якої ввійшли працівники обласної військової адміністрації, ДСНС та Ужгородської міської ради, встановили, що пам’ятник є аварійним і потребує невідкладного демонтажу й переміщення на зберігання.

Відповідні служби отримали завдання на підготовку до демонтажу пам’ятника з дотриманням заходів безпеки.

Водночас профільний департамент ОВА готує документи для виключення пам’ятника з переліку Кабміну, щоб витримати процедуру.

Читайте також: На подвір’ї маєтку Шептицького на Львівщині демонтували пам’ятник радянській армії

Як повідомляв Укрінформ, у серпні громадськість, депутати та активісти Закарпаття вимагали демонтажу пам'ятника радянським солдатам на кордоні з ЄС. Гігантський монумент із бронзи, установлений на кам'яній горі, має 11 метрів заввишки. Його було споруджено у 70 роках ХХ сторіччя на честь ювілею перемоги срср над фашистською Німеччиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-