Загарбники створили на тимчасово окупованій Херсонщині щонайменше п'ять катівень

Загарбники створили на тимчасово окупованій Херсонщині щонайменше п'ять катівень

Укрінформ
Кожен деокупований населений пункт Херсонщини - це черговий розділ про звірства військовослужбовців рф. На тимчасово загарбаній армією рф території ще є мінімум п’ять катівень.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив очільник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

За його словами, на даний момент правоохоронні органи знають про щонайменше п’ять катівень, які є на території, тимчасово загарбаній армією російської федерації.

«Кожен деокупований населений пункт Херсонщини - це черговий розділ багатотомної книги про злочини та звірства росіян, які вони чинили на наших територіях. Маленькі діти, які пів року були вимушені жити у тісних та сирих підвалах. Заміновані дитячі речі та консервація. Катівні, в яких окупанти катували людей», - написав Янушевич.

Читайте також: У деокуповані населені пункти на Житомирщині повернулися 90% жителів

У коментарі Апостроф TV він відзначив, що спілкувався з жінкою, яка з трьома маленькими дітьми була евакуйована після звільнення у Кривий Ріг. Як зазначив голова ОВА, пів року окупації вона зі своїми дітьми та іншими членами родини просиділи у підвалі. «Більше того, це вони потім ще перебралися у підвал до свого сусіда, який був трохи більший, а перший час вони жили у своєму підвалі...півтора метри, може, шириною і три метри вздовж», - розповідає голова ОВА.

Він відзначив, що після деокупації Херсонщини «ми ще побачимо дуже страшні речі».

Читайте також: Влада оголосить, що можна повертатися - жителів деокупованих регіонів просять не поспішати додому

Як повідомляв Укрінформ, у звільненому Вовчанську Харківської області виявили чергову катівню, створену російськими загарбниками. Як розповідають свідки, в одній камері приблизно на 12 кв. м. військові рф утримували від 20 до 40 людей. У приміщенні виявлено інструменти для катувань, зашморги, хомути тощо.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну правоохоронці зареєстрували 52 596 злочинів, вчинених військовослужбовцями рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-