В Ізюмі залишається до півтори тисячі дітей

В Ізюмі залишається до півтори тисячі дітей

Укрінформ
У зруйнованому загарбниками Ізюмі на Харківщині залишається до півтори тисячі дітей, загалом у місті – до 17 тисяч жителів.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ сказав заступник Ізюмського міського голови Володимир Мацокін.

«Десь від 15 до 17 тисяч залишається жителів, і «аномально» багато дітей – приблизно півтори тисячі на сьогодні. На жаль, вони не охоплені навчанням, оскільки немає інтернету», - сказав Мацокін.

До деокупації міська влада приблизно оцінювала, що з міста не виїхали 10-12 тисяч мешканців.

Через масштабні руйнування люди живуть у надскладних побутових умовах.

«Електрики в місті немає. Газ поступає тільки в один район зі Співаківського родовища. І це покриває десь 20% населення, але, щоб ви розуміли, газ надходить у такому режимі, що чайник закипає, десь, 20 хвилин. Водопровід не працює. Каналізація, не працює, безумовно. Буде відновлено електрику, буде можливість говорити про водопостачання централізоване. Люди зараз рятуються за рахунок колодязів, джерел, які є в місті. Технічні потреби – з Сіверського Дінця, але до нього ще треба дістатися, тому що місцевість замінована», - розповів Мацокін.

Читайте також: Евакуації частини жителів Ізюма на зиму не уникнути – міськрада

Як повідомлялося, з початку березня Ізюм піддавався масованим обстрілам і авіаударам. 27 березня через дії місцевих зрадників перші окупанти зайшли в місто. З 2 квітня Ізюм повністю захопили. Загарбники не погоджували гуманітарних коридорів. Загинуло щонайменше тисяча жителів.

Місто звільнили 10 вересня завдяки масштабному контрнаступу ЗСУ. Після цього правоохоронці виявили в Ізюмі шість катівень, влаштованих окупантами.

Читайте також: Лікарня Ізюма працювала під обстрілами, оперували навіть у підвалі без світла - віцемер

16 вересня Президент Володимир Зеленський заявив, що на місці масового поховання у визволеному Ізюмі виявлено понад 400 тіл, зокрема з ознаками тортур. Серед загиблих є діти та військові Збройних сил України. Станом на вечір 20 вересня, було вилучено тіла 263 загиблих, у тому числі – двох дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-