На Харківщині евакуювали 200 пацієнтів психлікарні

На Харківщині евакуювали 200 пацієнтів психлікарні

Укрінформ
Із психіатричної лікарні в селі Стрілеча на Харківщині евакуювали 200 пацієнтів із понад 600.

Про це сказала на брифінгу в Харкові віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

«Двісті людей було евакуйовано. Є техніка. Швидкі допомоги, які, чергуючись, вивозили людей», - сказала Верещук.

Як повідомляє Суспільне з посиланням на директора обласного департаменту охорони здоров’я Максима Хаустова, пацієнтів вивозять у заклади в інших регіонах, декого забирають рідні додому. До повномасштабного вторгнення у психіатричній лікарні у селі Стрілеча працювали 460 людей, на 19 вересня їх залишилось 30. За майже сім місяців окупації у лікарні не було світла, газу, води. Готували їжу на багатті, по воду ходили до джерела, користувались дизельним пальним.

Читайте також: На Харківщині з деокупованої території евакуювали 47 пацієнтів психіатричної лікарні

17 вересня в селі Стрілеча Харківського району під час евакуації пацієнтів психлікарні російські війська розпочали масований обстріл. Загинули чотири медичних працівники. За даними обласної прокуратури, двоє із загиблих перебували в автівці: російський танк вистрілив просто в їх автомобіль. Також двоє пацієнтів і один місцевий мешканець отримали поранення. Того дня медики вивезли 30 пацієнтів, усього ж у закладі їх перебуває понад 600.

Село Стрілеча розташоване на кордоні з російською федерацією, було захоплене в перший день повномасштабного вторгнення. 12 вересня населений пункт звільнили в ході контрнаступу.

Фото: Суспільне Харків

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-