На вихідні прогнозують дощі й температурні «гойдалки»

На вихідні прогнозують дощі й температурні «гойдалки»

Погода
Укрінформ
На вихідних в Україні очікується дощова погода з різкими температурними контрастами.

Про це Укрінформу повідомили у Sinoptik.ua.

«Погода на вихідні здивує українців розмаїттям. У південні та східні області ніби ненадовго повернеться літо, у центрі та на півночі країни очікується «репетиція» бабиного літа, а ось мешканцям деяких західних областей доведеться діставати рукавички», - йдеться в повідомленні.

Так, у суботу, 17 вересня, в Криму, Одеській та Херсонській областях буде по-літньому тепло — до +26…+28° вдень. У Донецькій, Луганській, Харківській, Миколаївській, Дніпропетровській та Запорізькій областях термометри покажуть +23…+24°, на півночі та в центрі — +18…+21°. На заході країни буде набагато прохолодніше — +13…+16°.

Читайте також: Метеорологічна осінь у Києві почалася на два тижні раніше за норму

У всіх областях України, крім східних, у суботу пройдуть грози.

В неділю, 18 вересня, тепла погода затримається у Криму, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Луганській, Донецькій та Харківській областях — удень там очікується +26…+28°. Водночас у Тернопільській та Івано-Франківській областях похолодає до +10…+12°. В інших регіонах температурні показники перебуватимуть у межах сезонної норми: +13…+15° — на заході країни, +18…+20° — у центрі та на півночі.

Дощі з грозами цього дня пройдуть по всій Україні.

Початок нового тижня у західних областях буде дощовим та прохолодним — +10…+14°. На решті території України погода на початку тижня відповідатиме кліматичній нормі: на півночі та в центрі — +15…+17°, на сході та півдні — +18…+20°. У Чернігівській, Житомирській, Рівненській, Волинській, Тернопільській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Закарпатській та Чернівецькій областях пройдуть дощі, на решті території буде ясно.

Згідно з народними прикметами, якщо 17 вересня помічали, що гілля горобини хилиться донизу під вагою ягід, готувалися до морозної та сніжної зими. Багатий урожай горіхів також віщував суворі холоди.

Якщо день 18 вересня був теплим і сонячним, передбачалося, що й зима потішить ясною погодою. А яскраво-червоний захід сонця цього дня обіцяє незабаром похолодання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-