У Запоріжжі вночі сталася масштабна пожежа - горів склад із пластиковими пляшками

У Запоріжжі вночі сталася масштабна пожежа - горів склад із пластиковими пляшками

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі вночі сталася масштабна пожежа на території, де зберігалась велика кількість пластикових пляшок. Вогонь охопив площу 1000 кв. м.

Про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба ДСНС у Запорізькій області, передає Укрінформ.

"12 вересня о 22:56 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вул. Зейській Заводського району м. Запоріжжя. Прибувши на місце події, рятувальники встановили, що на відкритій території горить фасована в брикети вторинна сировина (пластикові пляшки)", - йдеться у дописі.

На місце події прибуло 55 чоловік особового складу та 13 одиниць техніки. Складність гасіння полягала в тому, що у районі місця події відсутні вододжерела, тому воду довелось підвозити пожежними автоцистернами. Крім того, через велику кількість горючих матеріалів вогонь швидко розповсюдився по сировині, що спричинило інтенсивне виділення тепла.

Вогнеборці локалізувати пожежу на площі 1000 кв м і не допустити її розповсюдженню на поряд розташовані адміністративну та виробничі будівлі.

О 01:29 рятувальники повністю ліквідували загоряння та провели розбір і проливку конструкцій для запобігання повторному займанню.

Причина пожежі встановлюється. 

Голова Запорізької ОВА вимагає від правоохоронців провести розслідування за фактом пожежі. Він назвав подію "локальною екологічною катастрофою". Відповідний допис з'явився в Телеграмі голови ОВА Олександра Старуха.

"Майже все місто бачило дим та вдихало наслідки горіння на відкритому майданчику підприємства по переробці вторинної сировини… Горіння вторсировини протягом такого тривалого часу в густонаселеному місті може нести тяжкі наслідки, це локальна екологічна катастрофа. Здоров'я людей під загрозою!", - написав він.

Старух зазначив, що чекає від правоохоронців перших результатів слідства.

"Мають відповісти на головне питання: хто та як утилізував пластик на території обласного центру? Хто це дозволив та хто контролював? Слідство розпочали", - написав Старух.

Читайте також: Через обстріли на Запоріжжі немає електрики у 94 населених пунктах

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 13 вересня ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районі 20 населених пунктів Запорізької області, постраждало та зруйновано понад 40 будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-