В окупованому Сєвєродонецьку дітей вчать заочно, завдання роздають на шкільних подвір'ях – Гайдай

В окупованому Сєвєродонецьку дітей вчать заочно, завдання роздають на шкільних подвір'ях – Гайдай

Укрінформ
У тимчасово захопленому Сєвєродонецьку учні, що залишились у місті, змушені навчатися самостійно вдома, де немає світла й інтернету, нечасто спілкуючись зі своїми вчителями.

Про це повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай у Телеграмі, передає Укрінформ. 

«8248 хлопців і дівчат, які евакуювалися в безпечні регіони України, навчаються зараз онлайн за програмою Нової української школи... Тим часом батьки 840 сєвєродончан все вирішили за них і обрали життя в окупації», - написав Гайдай.

За його словами, ці діти приходять на подвір’я школи, отримують завдання для самостійного вивчення матеріалу і повертаються додому, де немає ані світла, ані інтернету.

Читайте також: Загарбники приєднали знищену Попасну до депресивного Первомайська - Гайдай

Очільник ОВА зауважив, що кількість учнів, які залишилися у Сєвєродонецькій громаді, становить лише 8% із загальної станом на початок 2022 року.

«840 учнями раніше неможливо було повністю заповнити дві школи міста, росіяни намагаються одразу п’ять. І нехай на усі заклади не вистачить вчителів, яких влаштувалося на роботу усього 89 осіб, головне – кількість шкіл. Щоправда, 1 вересня відкрили усього одну», - зазначив начальник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, на Луганщині загарбники зруйнували 160 навчальних закладів, з яких щонайменше 19 не підлягають відновленню.

Фото: Сергій Гайдай

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-