На Київщині в оренду ПЦУ передали будівлі, які використовувала УПЦ

На Київщині в оренду ПЦУ передали будівлі, які використовувала УПЦ

Укрінформ
У селі Княжичі Броварського району Київщини передали в оренду ПЦУ комплекс будівель, що раніше використовувалися Спасо-Преображенським чоловічим монастирем Української православної церкви.

Про це у Фейсбуку повідомив міський глава Броварів Ігор Сапожко, передає Укрінформ.

“На засіданні виконкому погоджено передачу в оренду Православній церкві України комплексу будівель та споруд у селі Княжичі, що раніше використовувалися Спасо-Преображенським чоловічим монастирем Української православної церкви”, - поінформував мер.

За його словами, під час інвентаризації будівель, яка відбувалася у зв’язку з прийняттям майна спільної власності тергромад сіл у комунальну власність Броварської міської ради (старих приміщень сільради та Будинку культури), було виявлено самовільне будівництво Спасо-Преображенським чоловічим монастирем Бориспільської єпархії УПЦ на ділянці загальною площею 0,59 га, яка була передана у 1998 році Княжицькою сільрадою для постійного користування.

Читайте також: Понад 50% українців вважають себе вірянами ПЦУ, 4% - УПЦ МП

Сапожко заявив, що також відбувся самовільний захват ділянок навколо наданої монастирю території для подальшої забудови. При цьому, за його даними, відповідні дозвільні документи Княжицької сільради або Броварської міської ради відсутні.

“Депутати Броварської міськради на минулій сесії, яка відбулася 31 серпня, погодили припинення права постійного користування земельною ділянкою релігійній громаді парафії на честь Преображення Господнього Бориспільської єпархії Української православної церкви с. Княжичі”, - зазначив міський голова Броварів.

Як повідомлялося, на Житомирщині до ПЦУ перейшли 54 громади московського патріархату.

Фото: Ігор Сапожко, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-