Напередодні Рош га-Шана СБУ провела антитерористичні заходи в Умані

Напередодні Рош га-Шана СБУ провела антитерористичні заходи в Умані

Фото
Укрінформ
У місті Умань Черкаської області напередодні свята Рош га-Шана та приїзду на святкування паломників Служба безпеки України провела ряд антитерористичних заходів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Зазначається, що проведені заходи спрямовані на посилення безпеки та відпрацювання швидкого реагування на можливі загрози. Задіяні в них регіональні підрозділи СБУ, Національної поліції та Нацгвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій й інших органів.

Комплексні тренування відбулися на території недобудови в історико-культурному центрі імені Раббі Нахмана задля перевірки захищеності об’єкту паломництва.

Читайте також: росія може влаштувати провокації: хасидам радять не приїздити на Рош га-Шана в Умань

Зокрема, спецпризначенці СБУ змоделювали ситуацію й виконали штурмові дії з використанням альпіністського спорядження, затримали умовну «терористичну групу» та звільнили «заручників».

В Умані напередодні Рош га-Шана відбулися антитерористичні заходи / Фото: СБУ

«Попри всі вжиті заходи безпеки, СБУ та Національна поліція рекомендують паломникам-хасидам утриматися цього року від візиту до України на святкування Рош га-Шана. Це пов’язано з тим, що росія може використати приїзд і масове скупчення паломників для влаштування провокацій», — наголосили в СБУ.

Читайте також: Війна не лякає хасидів – до Умані вже приїхали 1000 прочан

Як повідомляв Укрінформ, до Умані вже приїхали понад тисяча прочан на святкування Рош га-Шана. Місцева влада очікує, що після 18 вересня приїдуть до 10 тисяч вірян.

Рош га-Шана — це єврейський Новий рік. До початку повномасштабного вторгнення російської федерації святкувати в Черкаську область приїздили від 30 до 40 тисяч прочан-хасидів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-