У Полтаві відключили гаряче водопостачання

У Полтаві відключили гаряче водопостачання

Укрінформ
У Полтаві від 3 вересня не буде гарячої води, оскільки підприємство, що надає цю послугу, не може сплачувати запропоновану ціну за газ.

Про це повідомила пресслужба «Полтаватеплоенерго», передає Укрінформ.

«Із суботи, 3 вересня, через не прийнятні умови придбання природного газу, у НАК «Нафтогаз України» підприємствами теплокомуненерго (ТКЕ), постачання гарячої води споживачам у Полтаві та Полтавській області буде призупинено», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 29 серпня «Полтаватеплоенерго» отримало затверджені Міністерством розвитку громад та територій обсяги споживання природного газу в період з серпня 2022 по квітень 2023 року, і того ж дня підприємство направило підписані та оформлені договори постачання природного газу на узгодження ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг».

«Згідно з Правилами постачання газу, постачальник зобов’язаний забезпечити своєчасну реєстрацію споживача в Реєстрі споживачів постачальника (на інформаційній платформі Оператора ГТС) у відповідному розрахунковому періоді. Втім, станом на 2 вересня поточного року постачальник ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг» не зареєстрував ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» в Реєстрі споживачів постачальника», - пояснили на підприємстві.

Читайте також: Зеленський підписав закон про заборону підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду для населення

За умови відсутності постачальника передбачено, що газ має надаватися Постачальником «останньої надії» (ПОН) за ціною для непобутових споживачів в 130-174 грн. за м. куб. із ПДВ.

«Така ціна не передбачена діючими тарифами, тому «Полтаватеплоенерго» вимушене призупинити послуги гарячого водопостачання до вирішення договірних відносин з постачальником ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг». Підприємство собі в збиток не відключатиме від роботи лише 4 котельні у місті Полтава, які забезпечують гарячим водопостачанням лікарняні заклади», - зазначили на підприємстві.

Про строки й умови відновлення гарячого водопостачання у Полтаві буде повідомлятися додатково.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-