Волинська ОВА просить залишити «Волиньторф» у державній власності

Волинська ОВА просить залишити «Волиньторф» у державній власності

Укрінформ
Керівництво Волині просить виключити із переліку об’єктів приватизації ДП «Волиньторф», аргументуючи це тим, що в час війни підприємство відіграє ключову роль у проходженні опалювального сезону для області.

Про це повідомляє пресслужба Волинської ОВА, передає Укрінформ.

«Необхідно виключити із переліку об’єктів приватизації ДП «Волиньторф». На сьогодні у зв’язку з військовою агресією росії підприємство відіграє ключову роль у проходженні опалювального сезону для області», - наголосив голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

Зазначається, що з проханням не включати підприємство до переліку об’єктів приватизації Погуляйко звертався до керівництва уряду ще у 2019 та 2020-му роках, коли перелік лише формувався. Однак «Волиньторф» включили до переліку, і згідно з затвердженим планом невдовзі підприємство повинно бути виставлене на аукціон.

Як пояснив керівник регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях Владислав Калинець, об’єкт не потрапив до стратегічних підприємств, що не підлягають приватизації, тому що на ринку є інші види альтернативного палива.

Проте в ОВА інформують, що 64% установ соціальної і бюджетної сфери Волинської області опалюються за рахунок твердого палива (торфобрикети та торфокрихта). А ДП «Волиньторф» забезпечує дешевим та здебільшого єдиним місцевим паливом населення і бюджетні установи.

Також «Волиньторф» є одним з найбільших платників податків до державного та місцевого бюджетів і там нині працює 400 волинян, для яких важливо зберегти працевлаштування.

Читайте також: На Волині виявили новий різновид штаму «Омікрон»

Відомо, що ДП «Волиньторф» вже 25 років є одним з найбільших виробників екологічно чистого виду палива — брикетів торф’яних в Україні. Об’єм виробництва до 100 000 тонн у рік. Продукція підприємства широко використовується для опалення житлових будинків, адміністративних будівель, шкіл, лікарень, санаторіїв, теплиць.

Ринок збуту торфобрикетів постійно розширюється за рахунок експорту в Польщу, Угорщину, Словаччину, Німеччину, Фінляндію, Чехію, як альтернатива дорогому природному газу.

Фото: Волинська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-