У захопленому росіянами Мелітополі 14 тисяч дітей продовжують навчання в українських школах

У захопленому росіянами Мелітополі 14 тисяч дітей продовжують навчання в українських школах

Укрінформ
До українських шкіл тимчасово захопленого росіянами Мелітополя записалося 900 першокласників, ще 14 тисяч дітей продовжать навчання - з огляду на обставини, воно проходитиме дистанційно.

Про це повідомляє у Телеграмі міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Випробування війною показало - діти, батьки і освітяни довіряють саме українській системі навчання: 900 дітей зареєструватись до перших класів; 14000 учнів продовжать навчання в мелітопольських школах за українською програмою", - йдеться у повідомленні.

За словами Федорова, 80% випускників мелітопольських шкіл обрали для продовження освіти українські та європейські виші.

Читайте також: У Мелітополі пролунали близько 10 вибухів - мер

Мер зазначив, що тиск російського агресора на батьків школярів, погрози педагогам, викрадення директорів, розповіді про створення ГУЛАГів, на думку ворога, мали б зламати мелітопольців. Проте навпаки - зробили незламними. І хоч сьогодні 1 вересня проходить нетрадиційно, Федоров сподівається, що вже наступного велике свято першого дзвоника пройде на головній площі Мелітополя.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни захопили Мелітополь 26 лютого. Загарбники чинили постійний тиск на мешканців міста з вимогою розпочати навчання у школах за російськими програмами, але більшість педагогів відмовилася співпрацювати з ворогом. З 22 міських шкіл загарбники планують запустити чотири. Батькам, які не записують дітей в зросійщені школи, погрожують штрафом у 40 тис. рублів і позбавленням батьківських прав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-