На Херсонщині у 33 звільнених населених пунктах повністю відсутнє світло – ОВА

На Херсонщині у 33 звільнених населених пунктах повністю відсутнє світло – ОВА

Укрінформ
У Херсонській області у 33 повністю звільнених населених пунктах відсутнє світло і відновити його неможливо через бойові дії.

Про це голова ОВА Ярослав Янушевич написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Одна із головних проблем - відновлення електропостачання. З 51 звільненого населеного пункту, у 33 повністю відсутнє світло і відновити його неможливо через бойові дії», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що влада намагається вирішувати ситуацію і з водою – знаходить можливості забезпечити села генераторами та пальним, аби насоси запрацювали.

Гуманітарна ситуація на Херсонщині залишається напруженою. Важка ситуація із забезпеченням їжею, ліками та засобами особистої гігієни, йдеться у повідомленні. «Але щодня, разом із волонтерами, намагаємося доставляти все необхідне і у деокуповані населені пункти і ті, що поки що залишаються в окупації», - інформують в ОВА.

Читайте також: Військові підтвердили нові удари по Антонівському та ще двох мостах на Херсонщині

Як повідомляв Укрінформ, Херсонська ОВА створила електронний опитувальник для жителів області. Більше половини всіх звернень мешканців Херсонщини, що надійшли в результаті опитування, про потребу в їжі.

На Херсонщині з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну пошкоджено 2617 цивільних об’єктів, зокрема, 101 навчальний заклад.

Голова Херсонської ОВА закликав жителів області, що перебувають на загарбаних територіях, виїжджати.

Деокупована територія піддається постійному ворожому обстрілу, місцевим мешканцям не рекомендують повертатися у ці населені пункти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-