У Тернополі відзначають День міста

У Тернополі відзначають День міста

Укрінформ
Урочистою літургією до свята Успіння Пресвятої Богородиці в однойменній церкві Тернополя розпочалося відзначення храмового свята та Дня міста.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У зв’язку із війною проведення гучних святкових заходів цьогоріч не запланували. Однак тернополяни та гості міста все ж зможуть відвідати кілька урочистих подій та спортивних заходів. Це відкриття на символічній «Алеї зірок» бронзової колективної зірки «Захисникам та захисницям України», виставка новітніх зразків макетів зброї «Зброя перемоги», урочиста церемонія нагородження кращих тернополян», - розповіла начальниця міського управління культури і мистецтв Світлана Козелко.

Також, за її словами, у святковій програмі - історико-краєзнавча екскурсія «Тернопіль: в плині літ», виставка графічних картин заслуженого художника України Євгена Удіна «Костели Жешува», виступ Галицького камерного оркестру.

Наприкінці дня тернополяни та гості міста зможуть взяти участь у театралізовано-гастрономічній екскурсії «Смачний Тернопіль», а на акваторії тернопільського озера пройде відкритий чемпіонат міста з вітрильного спорту.

Читайте також: Тернопільська облрада ухвалила звернення до ВР щодо заборони діяльності УПЦ МП

Тернопіль заснований у 1540 році. Його історія пов’язана, в першу чергу, із замком, який служив не тільки для оборони від турків і татар у XVI – XVII століттях, а й резиденцією місцевих правителів. Зараз це найстаріша будівля міста, під якою розташована ціла система підземель. Здавна у місті проживали представники різних релігійних течій і народностей, зокрема, поляки, українці та євреї. У місті донині збереглися старовинні сакральні архітектурні споруди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-