В Україні останній літній вікенд буде дуже спекотним

В Україні останній літній вікенд буде дуже спекотним

Погода
Укрінформ
В усіх областях України цими вихідними буде спекотно, подекуди пройдуть грозові дощі.

Про це Укрінформу повідомили у Sinoptik.ua.

У суботу, 27 серпня, на Волині, Житомирщині, Вінниччині, Сумщині, в Івано-Франківській, Рівненській, Львівській, Чернівецькій та Тернопільській областях стовпчики термометрів покажуть +29…+31°. У Криму та південних регіонах очікується до +32°, а в Луганській, Харківській, Донецькій, Київській областях та на Закарпатті — +33…+34°. Нічна температура становитиме +17... +20°.

Короткочасні дощі з грозами пройдуть в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Черкаській та Луганській областях.

У неділю, 28 серпня, також пануватиме спека. У Київській, Житомирській, Вінницькій, Тернопільській, Чернівецькій, Черкаській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Львівській та Кіровоградській областях, на Волині та Закарпатті очікується температура +30…+32°. У Криму, на півдні, сході та південному сході прогнозують до +32…+34°.

В Одеській, Миколаївській, Херсонській, Луганській, Донецькій, Кіровоградській, Черкаській, Дніпропетровській та Запорізькій областях очікується гроза. Вночі стовпчики термометрів покажуть +18…+21 °С.

Погода на початку наступного тижня буде так само спекотною. У понеділок, 29 серпня, у Черкаській, Хмельницькій, Чернівецькій, Кіровоградській, Київській, Житомирській та Сумській областях буде +31…+32°. У південних областях буде спекотніше на 2–3 градуси, а в Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській синоптики прогнозують +33…+35 °С. Скрізь, окрім західних областей, буде ясно, без дощів.

Як зазначається, нині основну загрозу для алергіків становить пилок амброзії. Щоб мінімізувати його шкідливий вплив, рекомендується частіше вмикати кондиціонер (він не тільки охолоджує, а й фільтрує повітря), щодня мити волосся й регулярно користуватися спреями з морською водою. Водночас слід пам'ятати, що насіння та олія соняшнику, кавуни та дині, мед і трав'яні чаї можуть посилювати алергічний «ефект» амброзії.

Читайте також: Посуха в Європі може зачепити Україну – звіт ЄС

За народними прикметами, у давнину безвітряна погода 27 серпня вважалася провісником ясної сухої осені, а сильні вітри обіцяли дощовий вересень.

"У неділю ж погляньте на небо: якщо побачите веселку, осінь має бути теплою та сонячною. Ну, а грибникам 28 серпня бажаємо туманної погоди — кажуть, що грибів тоді буде видимо-невидимо!" - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-