Могилу Гайдара хочуть прибрати з центру Канева

Могилу Гайдара хочуть прибрати з центру Канева

Укрінформ
Могилу російського письменника Аркадія Гайдара хочуть перенести з центрального парку Канева на місцеве кладовище.

Про це у Фейсбуці написав активіст громадської організації "Шевченків край" Яків Прогнімак, передає Укрінформ.

"На звернення ГО "Фонд розвитку "Шевченків край" стосовно перепоховання (перенесення могили) Гайдара в Каневі (пам’ятка місцевого значення) з Міністерства культури і інформаційної політики (МКІП) отримали алгоритм дій.

Алгоритм досить складний, його виконання потребує значного часу та допомоги всіх тих, хто цього бажає", - написав Прогнімак.

Міністерство відповіло, що могила Аркадія Гайдара (Голікова) занесена до реєстру нерухомих пам’яток, і її не можна зносити чи переміщувати.

Для отримання дозволу на переміщення треба отримати пакет документів консультативної ради з питань культурної спадщини щодо обґрунтування необхідності її перенесення та рішення органу місцевого самоврядування щодо перенесення. Крім того, треба отримати згоду власника пам’ятки. У разі надходження повного пакету документів, питання буде розглянуте міністерством культури у визначені законом терміни.

Читайте також: На Херсонщині росіяни поставили бюст леніна замість стели «Україна єдина»

Аркадій Гайдар (Голіков) був відомим радянським чекістом та письменником. Він написав такі твори: "РВР", "Школа", "Тимур та його команда". У 1941 році був у діючій армії й потрапив в німецьке оточення. 26 жовтня був убитий за нез’ясованих обставин біля залізничного насипу в селі Ліпляве колишнього Канівського району Черкаської області.

На його могилу з росії неодноразово приїздили син Тимур Гайдар та онук Єгор Гайдар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-