На горі Гурка розгорнули 100-метровий прапор України

На горі Гурка розгорнули 100-метровий прапор України

Фото
Укрінформ
У закарпатському містечку Перечин розгорнули прапор України на Хресній дорозі на горі Гурка.

Про це повідомили у Фейсбуці Перечинської міської ради, передає Укрінформ.

"З нагоди відзначення Дня Державного Прапора України сьогодні, 23 серпня, в місті Перечин відбулася урочиста церемонія розгортання 100 метрового українського стяга на горі Гурка, де знаходиться Хресна дорога" - йдеться в повідомленні.

У Перечині розгорнули прапор України на Хресній дорозі на горі Гурка / Фото: Перечинська міська рада

Як повідомляється, прапор на Хресній дорозі розгорнули за участі керівника громади Івана Погоріляка, священнослужителів, військових, молоді, громадськості у супроводі Заслуженого академічного Закарпатського народного хору.

Хресна дорога в Перечині заснована у 2007 році, на ній встановлено 14 капличок-станцій з фресками та іконами, які відображають шлях Ісуса Христа на Голгофу. Паломники, піднімаючись на гору, зупиняються біля кожної каплички. На вершині гори знаходиться 10-метровий дерев'яний хрест, тут і закінчується Хресна дорога.

Хресна дорога (лат. Via Dolorosa) — католицький великопісний п'ятничний молебень на вшанування Страстей Господніх. Особливе значення має Хресна дорога у Страсну п'ятницю, зокрема, обряд, який щорічно проводиться Ватиканом у Колізеї.

Читайте також: У прикарпатському селі, де народився Бандера, урочисто підняли Державний прапор України

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня в Україні відзначають День Державного Прапора. Свято встановлене на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України згідно з указом Президента від 23 серпня 2004 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-