Херсонцям, які виїжджають, радять чистити хмарні резервні копії та чати

Херсонцям, які виїжджають, радять чистити хмарні резервні копії та чати

Укрінформ
Херсонцям, що виїжджають із захоплених територій, радять не лише видалити месенджери, але й не забути почистити чати. І про хмарні резервні копії, так само як про смартфони, треба подбати, і про комп’ютери, які люди везуть із собою.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

Він звертає увагу, що тим, хто виїжджає із захоплених територій, треба «почистити» смартфони та комп’ютери. «Не достатньо видалити вайбер чи інший месенджер. Спочатку варто почистити чати. При цьому не забудьте про хмарні резервні копії, оскільки загарбники зараз змушують людей відновлювати месенджери, і резервні копії, які багато хто з нас просто не бере до уваги, підтягуються», - каже перший заступник голови Херсонської обласної ради.

За його словами, хоча шлях для виїзду через Василівку складний, не менш складний він і через Крим. Тут "ефесбешники" можуть забрати на допит не лише дорослих, але й провести «розмову» з дітьми – їх розпитують про те, про що кажуть батьки, чому вирішили виїхати і куди. При цьому малечу можуть пригощати смаколиками, каже Соболевський.

Читайте також: Загарбники погрожують виселяти херсонців, які не хочуть «російської освіти» для своїх дітей

Як повідомляв Укрінформ, останніми тижнями на Херсонщині російські загарбники посилили масштаб фільтраційних заходів, кількість людей, яких викрадають військові рф, збільшується.

На загарбаній росіянами Херсонщині очікується посилення фільтраційних заходів напередодні Дня Незалежності України. У групі ризику на загарбаній Херсонщині перебувають педагоги, лікарі, волонтери і журналісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-