СБУ знешкодила в Одесі банду, яка викрадала людей

СБУ знешкодила в Одесі банду, яка викрадала людей

Фото
Укрінформ
Співробітники СБУ нейтралізували в Одесі злочинне угруповання, яке займалося розбійними нападами та викраданням людей. Ватажка - колишнього поліцейського - та одного з учасників уже затримали.

Про це повідомляє у Фейсбуці Управління СБУ в Одеській області, передає Укрінформ.

«СБУ нейтралізувала організоване злочинне угруповання, учасники якого в умовах воєнного стану тероризували мешканців регіону і вимагали гроші. За даними слідства, банду очолював експоліцейський. Фігуранти викрадали людей, чинили насильство та під штучними приводами систематично «вибивали» з потерпілих гроші. А в разі несплати погрожували фізичною розправою», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зловмисники чинили розбійні напади та інші тяжкі злочини, використовуючи при цьому фальшиве посвідчення співробітника поліції.

Оперативники спецслужби почали діяти, коли отримали інформацію про підготовку бандою розбійного нападу на квартиру одеситки. Зловмисники планували «вибити» значну суму грошей, погрожуючи їй убивством.

У результаті оперативно-слідчих дій затримано ватажка та активного учасника угруповання. Їм повідомлено про підозру за ознаками ч. 4 ст. 187 КК (розбій, спрямований на заволодіння майном в особливо великих розмірах, вчинений організованою групою в умовах воєнного стану). Під час обшуків у помешканнях фігурантів правоохоронці виявили докази протиправної діяльності.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх причетних осіб.

Читайте також: У Києві поліцейського підозрюють у вимаганні грошей і привласненні автомобіля

Як повідомляв Укрінформ, на Миколаївщині судитимуть інтернет-шахрая, який здавав вимушеним переселенцям неіснуючі квартири, ошукавши таким чином щонайменше 16 родин.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-