На вихідні прогнозують грози на заході та виснажливу спеку на сході

На вихідні прогнозують грози на заході та виснажливу спеку на сході

Погода
Укрінформ
Погода на вихідних в Україні в різних регіонах сильно відрізнятиметься. Загальний діапазон температур по країні — від +23° до +35°.

Про це Укрінформу повідомили в Sinoptik.ua.

Так, на суботу, 13 серпня, в Криму, Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Харківській та Запорізькій областях синоптики прогнозують +33…+35°. На Миколаївщині та Херсонщині очікуються +30…+31°, у Сумській, Полтавській та Кіровоградській областях — до +31°, на Закарпатті — +28°. В інших регіонах температура відповідатиме серпневій нормі: у західних областях — +24…+26°, у центральних та північних — +26…28°. Уночі стовпчики термометрів покажуть +13…+15° на заході, +17…+19° — у північних та центральних регіонах, +21…+23° — на півдні та сході.

У Донецькій, Луганській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській та Запорізькій областях у суботу обійдеться без опадів. У решті регіонів пройдуть дощі з грозами. Особливо сильні зливи очікуються у Житомирській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Волинській та Рівненській областях.

У неділю, 14 серпня, спекотна та сонячна погода буде в Донецькій, Луганській та Харківській областях (+33…+35°), у Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій та Сумській областях (+29…+31°), на Закарпатті, Київщині, Чернігівщині та Полтавщині (+28 ... +29°). Також спекотно буде в Одесі та на півдні (+28…+29°), але тут тиждень закінчиться дощами з грозами.

Читайте також: Посуха в Європі може стати найгіршою за останні 500 років

У західних регіонах та Черкаській області термометри покажуть комфортні +23…+25°, але варто приготуватися до дощу, попереджають синоптики.

В понеділок, 15 серпня, у всіх областях, крім Донецької, Луганської та Харківської, погода буде дощовою. Повітря при цьому прогріється до +26…+28° у західних регіонах, до +31…+32° — у північних та центральних областях, до +33…+34° — на півдні та сході. В Луганській та Донецькій областях повітря підніметься до +36…+37°.

За народними прикметами, якщо на Євдокима, 13 серпня, був сильний вітер, предки готувалися до сніжної зими. А якщо над лісом стелився туман, можна було розраховувати на багатий урожай грибів найближчим часом.

На Медовий Спас, 14 серпня, оглядали трояндові кущі — якщо всі квіти відцвіли, чекали на швидке похолодання. А дощ у цей день вважався «оберегом» від лісових та польових пожеж протягом найближчих місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-