На Київщині ексчиновницю підозрюють у незаконному використанні благодійних внесків на мільйон

На Київщині ексчиновницю підозрюють у незаконному використанні благодійних внесків на мільйон

Фото
Укрінформ
У Київській області повідомили про підозру колишній посадовиці міської ради за незаконне використання 1 млн грн благодійних внесків.

Як передає Укрінформ, про це Київська обласна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Обухівської окружної прокуратури колишній посадовій особі однієї із міських рад Київської області повідомлено про підозру за фактом незаконного використання благодійних пожертв, з метою отримання прибутку під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, підозрювана вступила у змову з невстановленими під час досудового розслідування особами з метою отримання прибутку за рахунок благодійних пожертв.

«У соціальній мережі впродовж лютого-травня 2022 року особи розміщували оголошення про збір коштів на потреби добровольчого формування територіальної громади. В оголошенні вказували реквізити банківської картки жінки, на яку небайдужі громадяни переказували грошові кошти. За цей період на її рахунок надійшло близько 1 млн грн. Вказаною сумою громадянка розпорядилася на власний розсуд», - ідеться в повідомленні.

За результатами обшуків виявлено та вилучено чорнові записи, що свідчать про протиправну діяльність.

Встановлюються інші особи, причетні до скоєння кримінального правопорушення.

Читайте також: Фейкові «благодійники» ввезли в Україну 135 автівок для продажу - поліція

Як повідомляв Укрінформ, у липні посадових осіб одного з санаторіїв на Львівщині викрили у вимаганні грошей у внутрішньо переміщених осіб за безкоштовне житло.

Фото: Телеграм Київської обласної прокуратури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-