На Закарпатті горить 10 гектарів лісу на кордоні зі Словаччиною

На Закарпатті горить 10 гектарів лісу на кордоні зі Словаччиною

Фото
Укрінформ
На Закарпатті гасять масштабну лісову пожежу поблизу містечка Великий Березний на кордоні зі Словаччиною.

Про це повідомляє у Фейсбуці Головне управління ДСНС в Закарпатській області, передає Укрінформ.

"На горі Нітковиця поблизу Великого Березного триває ліквідація лісової пожежі. Бійці ДСНС, лісівники та місцеве населення усю ніч приборкували загорання, площа якого становила 10 га. Продовжують боротися і далі", - йдеться в повідомленні.

Закарпатські рятувальники зазначають, що кількість пожеж в екосистемах регіону продовжує стрімко зростати, незважаючи на заклики до місцевого населення не палити суху траву.

"Якщо минулого року станом на 7 серпня виникло 678 таких загорань, то цьогоріч ця цифра вже сягнула рекордних 2292 випадків. І йдеться не тільки про суху траву – пожеж у лісових масивах побільшало більш ніж у 16 разів у порівнянні з 2021-м – до 50 фактів проти трьох", - наголошують рятувальники.

У ГУ ДСНС області закликають людей схаменутися та не спалювати сухостій і не розкладати вогнища у лісових масивах.

Як повідомлялося, на Закарпатті посилюють пошуки паліїв, кількість пожеж у регіоні зросла в чотири рази порівняно з цим же періодом торік. В ОВА наголошують, що в умовах воєнного стану навмисне спалювання сухої рослинності в Україні прирівнюють до диверсії.

Читайте також: В Україні прогнозують спеку до 37°, подекуди - дощі та грози

На Закарпатті цей рік видався аномально посушливим. Через нестачу води пересихають ріки, всихають ліси, а рослинність спалахує від першої іскри. Рятувальники проводять профілактичні бесіди із місцевим населенням та владою, однак ефекту це не дає. Екологи радять громадянам прилаштовуватися до нових кліматичних умов і змінювати звички господарювання.

Фото: ГУ ДСНС в Закарпатській області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-