Херсонські діти зможуть навчатись за українською програмою - облрада

Херсонські діти зможуть навчатись за українською програмою - облрада

Укрінформ
Для херсонських дітей буде можливість продовжувати навчання за українською програмою.

Про це у Фейсбуці повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«Під час підготовки організації навчального процесу на території Херсонської області основними є три базові принципи: особиста безпека всіх учасників процесу, і вчителів, і учнів; максимальна реалізація права учнів на здобуття освіти з урахуванням технічних можливостей та ситуації в регіоні; захист права на здійснення професійної діяльності нашими педагогами», - заявив Соболевський.

За його словами, вже зараз можна сказати, що для дітей буде забезпечено можливість продовжувати навчання за українською програмою. Система будується у такий спосіб, що ніхто з учнів не «втратить» цей рік навчання, зазначив заступник голови облради.

Також ніхто не наражатиме на небезпеку вчителів, наголосив він, запевнивши, що кожен з педагогів, які відмовилися співпрацювати із загарбниками, для нього - справжній герой.

Читайте також: Діти на захоплених територіях можуть навчатися в українських школах онлайн - Міносвіти

Як повідомляв Укрінформ, 3 серпня перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський поінформував, що у Каланчацькій громаді в Херсонській області російські загарбники викрали директора Гаврилівської школи Тетяну Ткаченко. На директорів шкіл по всій області чинять колосальний тиск, оскільки переважна більшість педагогів відмовляється працювати із загарбниками і перебудовувати роботу навчальних закладів під російську програму.

На захопленій території Херсонської області страждають від терору педагоги, яких ворог примушує до співпраці – їм погрожують, до них загарбники приїжджають додому, викрадають, б'ють. Більшість педагогів змушені виїхати, боячись за своє життя.

Українці збирають підписи під електронною петицією щодо звільнення цивільних заручників.

У Херсонській області загарбники зможуть запустити не більш як 20% шкіл, нині ворог погрожує керівникам шкіл, поширює чутки про те, що дітей, які не підуть у школи з російською програмою, відбиратимуть у батьків і відправлятимуть у Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-