В Одесі створили формування з волонтерів та ДСНС, які усуватимуть наслідки обстрілів

В Одесі створили формування з волонтерів та ДСНС, які усуватимуть наслідки обстрілів

Укрінформ
Одесити створили добровільне формування для цивільного захисту та ліквідації наслідків ворожих обстрілів міста. Волонтери не лише допомагають сусідам-миколаївцям, доставляючи їм гуманітарну допомогу, а й тренуються задля усунення ракетних руйнувань будівель.

Про це розповів речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ, передає кореспондент Укрінформу.

«Наші волонтери не лише залучені до надання гуманітарної допомоги населенню Миколаєва, включно з поставками питної води. Багато одеситів також визначились щодо участі у рятувальних роботах спільно з військовослужбовцями ДСНС. І за підтримки влади об’єдналися у добровільне формування для цивільного захисту для ліквідації наслідків обстрілів міста», - зазначив Братчук.

За його словами, люди відпрацьовують навички реагування взаємодії з ДСНС в умовах воєнного часу, готуються «виїжджати безпосередньо на місця можливих руйнацій внаслідок ракетних ударів ворога для надання допомоги».

Речник ОВА додав, що долучитись до роботи в цьому добровільному формуванні «можуть всі охочі, які пройдуть відповідний формат спілкування, а також зможуть вносити свої пропозиції».

Читайте також: Обстріли Миколаєва: пошкоджені 10 багатоповерхівок, міський ринок і дачі

Департамент муніципальної безпеки мерії організував тренування для учасників цього формування, які є альпіністами, членами Асоціації добровільних пожежників України, організацій «Мотохелп», Червоного Хреста, для відпрацювання навичок з ліквідації наслідків обстрілів із залученням спецтехніки, яку в цьому році передали Одесі міста-побратими.

Як повідомляв Укрінформ, за даними британської розвідки, наявність на озброєнні української армії протикорабельних ракет створює значні проблеми для чорноморського флоту рф на південному напрямку й унеможливлює реалізацію плану москви із захоплення Одеси з моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-