На Рівненщині зафіксували випадок малярії

На Рівненщині зафіксували випадок малярії

Укрінформ
Небезпечне паразитарне захворювання, збудник якого передається людині через укус комара, виявили на Рівненщині.

Про це, передає Укрінформ, повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

«У Рівненському районі зареєстрований випадок завізної тропічної малярії, хвора інфікувалась у Танзанії, де перебувала на початку липня. Після повернення додому вже почувалась зле й відразу звернулась за медичною допомогою», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що під час обстеження в крові пацієнтки було виявлено збудник малярії. Хворій відразу ж призначили специфічне лікування. На сьогодні її стан задовільний.

Зважаючи на те, що у Рівненській області є всі передумови для поширення малярії, фахівці провели комплексне епідеміологічне розслідування зазначеного випадку. Спеціалісти обстежили ймовірні місця розвитку всіх стадій малярійного комара, а потенційне вогнище захворювання буде на контролі протягом наступних трьох років, кажуть в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Читайте також: ВООЗ оголосила надзвичайну ситуацію через поширення мавпячої віспи

Як повідомляв Укрінформ, з початку цього року в Україні зафіксовано дев'ять випадків захворювань на малярію, що на шість випадків менше, ніж за цей же минулорічний період.

Малярія – тяжке захворювання, яке характеризується лихоманкою, головним болем, сильним потовиділенням, порушенням роботи нервової та інших систем організму, часто спостерігаються такі ускладнення як збільшення печінки та селезінки, анемія, жовтяниця, тяжкий перебіг може призвести до смерті хворого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-