СБУ ліквідувала підпільну криптоферму на Харківщині

СБУ ліквідувала підпільну криптоферму на Харківщині

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України на Харківщині ліквідувала підпільну криптоферму, яка викрадала електроенергію на прифронтових територіях сходу України.

Про це повідомляє СБУ в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Співробітники Служби безпеки України ліквідували підпільний центр з майнінгу криптовалют на Харківщині, який щомісяця викрадав промислові об’єми державної електроенергії на сотні тисяч гривень. При цьому систематичне перевантажування комунальних мереж могло призвести до масштабних перебоїв з енергопостачанням до об’єктів житлового фонду та критичної інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, до створення нелегального майнінг-центру причетні декілька місцевих жителів. Технологічне обладнання встановили в орендованому складському приміщенні поблизу Харкова.

Читайте також: У датчиках відбитків пальців та криптогаманцях виявили вразливості безпеки

Під час обшуків у зловмисників виявлено комп’ютерну техніку та спеціалізоване обладнання з доказами злочинної діяльності.

Наразі за матеріалами СБУ вирішується питання щодо повідомлення організаторам про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування.

Читайте також: Провідні криптобіржі заблокували акаунти росіян, які намагались обходити санкції

Як повідомлялося, завдяки сучасній технології фазингу експерти з безпеки з paluno, Рурського інституту технологій програмного забезпечення при Університеті Дуйсбурга-Ессена (UDE) змогли виявити багато раніше невідомих проблем безпеки у програмному забезпеченні датчиків відбитків пальців та криптогаманців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-